Lekker Zingen Koor 

'De Vrolijke Noot'

 

 

'De Vrolijke Noot'  is een vrolijk en energiek koor dat bestaat uit zo'n 90 leden; ongeveer 30 mannen, 30 sopranen en 30 alten. Een ideale mix waar we erg blij mee zijn. Het koor is in januari 2012 opgericht, op initiatief van  enkele inwoners van Heemskerk.

 

'De Vrolijke Noot' zingt een breed repertoire van meezingers, luisterliedjes, smartlappen en aanverwanten, shanty's, Amsterdamse liedjes, kerstmuziek en zelfs klassiek.  Het repertoire is veel Nederlands, maar toch echt ook wel hier en daar een buitenlands lied.

Momenteel bereiden we ons voor op ons eerste lustrum in januari 2017. Daardoor gaat de inmiddels traditionele kerstuitvoering dit jaar niet door. In plaats daarvan geven we een mooi concert op zaterdag 21 januari. Samen met ieder die de eerste 5 jaren van het koor tot zo'n groot plezier hebben gemaakt hopen we het succes te vieren! En we zijn heel blij met de medewerking van de Beverwijkse Harmoniekapel, die het lustrumconcert mede tot een onvergetelijke happening zullen helpen maken!


 

De repetities van het koor beginnen en eindigen meestal met wat meezingers. Daartussendoor oefenen we serieus op repertoire-liederen. We beginnen elke repetitie met zangoefeningen en besteden veel aandacht aan stemvorming. Toch willen we vooral Lekker zingen. We willen niet de hele middag op één of twee liederen oefenen. 

De leeftijd van de koorleden ligt tussen 50 en 94 jaar, hoewel je dat niet zou zeggen als je de energie van het koor hoort en ziet.

Om lid te worden van het koor hoef je geen stemtest te doen, omdat iedereen kan zingen! Er zijn ook geen leeftijdsgrenzen. (zie Informatie)

Elke woensdagmiddag (behalve in de zomer- en kerstvakantie) zingen we in de prachtige ruimte van De Vrijburcht, ook in Heemskerk, waar gastheer Henk de Loos ons gastvrij ontvangt.